torsdag 16 april 2020

Bildspel till Wellness-mässa



Idag ska vi starta ett nytt projekt som handlar om att skapa ett bildspel i Powerpoint. Vi ska jobba med projektet under cirka 3 veckor.

 Tänk er att ni har fått ett uppdrag inför en mässa som ska handla om Wellness, det vill säga Hälsa och välmående. Till denna mässa ska vi göra varsitt bildspel tänkt att rulla på skärm för att skapa  känsla och stämning som passar på mässan.  Det kan handla om mat, motion, sömn eller något annat ämne eller aktivitet som för tankarna till hälsa och välbefinnande. Obs att vi bara ska använda bilder, ingen text förutom möjligtvis en titel och namn på upphovsman.

 Idag ska ni inrikta er på att bestämma inriktning och hitta de bilder ni vill använda, 10 stycken är ett minimum. Använder ni bilder ni har tagit själva är det ett plus. Bilderna ska sedan läggas in i en  powerpoint. Videon längst ner visar ett smidigt sätt att göra detta på. Kommande veckor ska vi sedan jobba med att förfina bildspelet genom att lägga till övergångar, rörliga objekt, animeringar och musik.

 I mitt exempel, "Skogens helande kraft" har jag använt egna bilder från skogspromenader. Obs att projektet bara är påbörjat, än så länge har jag bara lagt in bilderna och en rubrik. Dessutom blev jag tvungen att göra om det till en film för att kunna lägga ut det här, något ni inte behöver göra :)





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar